Kurczak kukurydziany – postaw na smak i wysoką jakość

Każdy z nas pragnie odżywiać się zdrowo, a przy tym smacznie. Na półkach sklepowych pojawia się coraz więcej produktów z oznaczeniem ‘eko’ lub ‘bio’, co ma świadczyć o ich ekologicznym pochodzeniu, a tym samym większych walorach smakowych i odżywczych. Jednym z ekologicznych produktów wysokiej jakości, który warto wprowadzić na stałe do swojego menu jest kurczak kukurydziany.

Kurczak kukurydziany – skąd ta nazwa?

Kurczak kukurydziany to odmiana ekologicznego drobiu karmionego paszami wolnymi od GMO. W ich skład wchodzi głównie kukurydza oraz inne zboża, posiadające cenne składniki odżywcze. Poza tym kurczaki kukurydziane są chowane w starannie przygotowanych kurnikach, gdzie mają dostęp do naturalnego światła słonecznego, a także większej ilości swobody ruchowej. Dzięki temu mogą one rosnąć powoli, ale zdrowo. kurczak kukurydzianyW efekcie mięso kurczaka kukurydzianego ma pyszny, delikatny, lekko słodkawy smak. Poza tym ma charakterystyczny żółty odcień, który pod wpływem obróbki termicznej daje piękny złoty blask. Rosół przygotowany z kurczaka kukurydzianego ma intensywną, żółtą barwę oraz wspaniały smak. kurczak kukurydzianyKurczak kukurydziany świetnie nadaje się także na dania grillowane, duszone i smażone. Można go również piec w całości bądź podzielić na mniejsze kawałki i dusić z sosem.

Gdzie kupić kurczaka kukurydzianego?

Marka Drosed oferuje produkty z kurczaka kukurydzianego w swojej ofercie. Możemy w niej znaleźć między innymi kurczaka w całości na tacce, a także filety, nogi, podudzia, uda, mięso z uda ze skórką, skrzydła oraz porcje z kurczaka. kurczak kukurydzianyCiekawą opcją jest też kurczak kukurydziany w pakiecie z włoszczyzną, idealny na pyszny, aromatyczny rosół. Więcej na temat kurczaka kukurydzianego przeczytacie TUTAJ.

Najnowsze wpisy

Danka Opublikowane przez:

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz