Naczynia Philipiak – w czym tkwi sekret ich wyjątkowości?

Kuchnia to serce każdego domu. To tutaj każda gospodyni przygotowuje pyszne i aromatyczne posiłki dla całej rodziny. Wspólne spożywanie obiadu czy kolacji to często jedyny moment w ciągu dnia pełnego obowiązków, gdy rodzina może spotkać się przy jednym stole i pobyć razem. Wielu z nas bardzo sobie ceni te momenty. Ale wpływ na ich miły przebieg ma nie tylko towarzystwo – znaczenie ma także to, co trafia na nasze talerze, a konkretniej to, jak zostało przygotowane. Dietetycy alarmują, by unikać potraw ciężkostrawnych, smażonych na głębokim tłuszczu. Jak tego dokonać? Naczynia Philipiak umożliwiają zdrowe i lekkie gotowanie. Przyjrzyjmy się bliżej ich zaletom.

Naczynia Philipiak – skąd ich fenomen?

Firma Philipiak cieszy się uznaniem wielu miłośników zdrowego gotowania w Polsce, jak i na świecie. Nie od dziś wiadomo, że podczas przyrządzania posiłków znaczenie ma nie tylko jakość produktów spożywczych, ale także garnków i naczyń wykorzystywanych do obróbki termicznej. Marka Philipiak może pochwalić się wykorzystaniem wyjątkowych technologii, które pozwalają gotować smacznie, zdrowo i lekko. Przede wszystkim naczynia Philipiak wykonane są z nieodkształcającego się materiału, szlachetnej stali nierdzewnej, który nie wchodzi w reakcje chemiczne z przyrządzanymi w nich potrawami. Ponadto każdy garnek i patelnia posiada akutermiczne dno, które chroni potrawy przed rozgotowaniem lub przypaleniem, równomiernie rozprowadzając ciepło po całym naczyniu.

naczynia philipiak

Wszystkie produkty marki Philipiak, nie tylko garnki i naczynia, ale też sztućce czy zestawy z porcelany, są antybakteryjne, antyalergiczne oraz oszczędne. Garnki można wykorzystywać na każdego rodzaju kuchence – gazowej, elektrycznej, a także indukcyjnej czy w piekarniku.

Wyjątkowy smak potraw bez tłuszczu i soli

Wysoka jakość naczyń i garnków marki Philipiak to jedno. Producentom udało się uzyskać jeszcze jeden bardzo pożądany efekt. Otóż gotując w zestawach Philipiak mamy gwarancję wyjątkowego smaku i aromatu potraw, bez stosowania niezdrowej soli i tłuszczu. Jak wspomnieliśmy wcześniej, akutermiczne dno sprawia, że potrawy nie ulegają przypaleniu ani rozgotowaniu.

naczynia philipiak

Naczynia Philipiak umożliwiają więc smażenie bez użycia tłuszczu. Tak przygotowane mięso jest o wiele delikatniejsze, mniej kaloryczne i lekkostrawne. Z kolei warzywa gotowane w garnkach Philipiak nie tracą swojego naturalnego koloru, aromatu i smaku, nie trzeba więc ich dosalać. To świetna informacja dla osób, które ze względów zdrowotnych muszą unikać w diecie soli oraz tłuszczu. Aby dowiedzieć się więcej, dlaczego warto postawić na naczynia Philipiak, zachęcamy do zajrzenia TUTAJ.

Najnowsze wpisy

Danka Opublikowane przez:

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz