Zdrowe odżywianie coraz częściej staje się bliskie. W trosce o dobre samopoczucie swoje, jak i bliskich staramy się gotować lżej, zdrowiej i świadomiej. Wybieramy produkty ekologiczne oraz lekkostrawne formy ich przyrządzania. Niemniej żadne z powyższych wysiłków nie da w pełni efektów, jeżeli garnki, którymi posługujemy się w swojej kuchni, nie będą przystosowane do zdrowego, lekkiego gotowania. Dobrym wyborem będą wiec garnki ze stali chirurgicznej. Jakie znaczenie ma materiał, z jakiego je wykonano? I co w tej kwestii oferuje rynek?
Garnki ze stali chirurgicznej – jakie mają zalety?
Stal chirurgiczna jest jednym z lepszych materiałów na garnki. Odznacza się przede wszystkim dużą wytrzymałością, nie tylko na wysokie temperatury, ale na ogólne używanie i ewentualne uszkodzenia. Nawet po kilku latach intensywnego użytkowania wciąż prezentują się dobrze i nie tracą swoich właściwości. Poza tym garnki ze stali chirurgicznej nie wchodzą w reakcje chemiczne z pożywieniem. Jest to bardzo ważne, gdyż dzięki temu nasze potrawy są pełnowartościowe i nie tracą cennych witamin oraz smaku i aromatu. Z kolei odporność na przywieranie pozwala uniknąć sytuacji, w której gotowana czy podgrzewana potrawa zostanie przypalona. Akutermiczne dno sprawia, że potrawy gotują się równomiernie, co pozwala uniknąć rozgotowania lub niedogotowania. A wszystko po to, by zdrowe gotowanie było jeszcze łatwiejsze i przyjemniejsze!
Philipiak – garnki z klasą
Marka Philipiak oferuje od lat wysokiej klasy garnki ze stali chirurgicznej nadające się do gotowania na parze, smażenia bez użycia tłuszczu oraz gotowania bez użycia soli. Dzięki temu przyrządzane posiłki są naturalnie smaczne i aromatyczne, a przy tym lekkostrawne i niskokaloryczne. Garnki są antybakteryjne, antyalergiczne, a ponadto nadają się do każdego rodzaju kuchni – gazowej, elektrycznej i indukcyjnej. Gotowanie z garnkami Philipiak zamieni zwykłe przygotowanie obiadu w chwile prawdziwej przyjemności. Więcej na ich temat przeczytacie TUTAJ.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz