Polacy coraz większą wagę przywiązują do zdrowego, lekkiego gotowania. Zdrowe odżywianie to nie tylko zdrowe produkty. To także odpowiednie garnki i naczynia, które pozwolą nam gotować bez użycia soli i tłuszczu. Właśnie takie są garnki Philipiak – polecane nawet przez gwiazdy. Sprawdźmy, co sprawia, że są one tak popularne i czy ta opinia nie jest przesadzona.
Garnki Philipiak stworzone do zdrowego gotowania
Marka Philipiak znana jest na polskim rynku od 2001 roku. Stała się znana głównie z garnków wykonanych z szlachetnej stali nierdzewnej, która jest jednocześnie antybakteryjna i antyalergiczna. Dzięki temu zdrowe, dietetyczne gotowanie stało się o wiele prostsze. Oprócz tego garnki Philipiak posiadają akutermiczne dno, co sprawia, że gotowane potrawy są ogrzewane równomiernie i nie dochodzi do ich przypalenia. Satynowe wnętrza chronią natomiast garnki przed zarysowaniami.
Pokrywki z nienagrzewającymi się uchwytami i wmontowanym termometrem umożliwia kontrolowanie temperatury bez podnoszenia pokrywki i pozwala uniknąć poparzenia się podczas gotowania czy smażenia. Ważną zaletą garnków Philipiak jest także to, że umożliwiają gotowanie bez użycia soli i tłuszczu, a także gotowanie na parze.
Dla kogo garnki Philipiak?
Oczywiście zestawy garnków i naczyń Philipiak nie są najtańsze, niemniej jest to inwestycja na długie lata, a także inwestycja w zdrowie swoje i swojej rodziny. Na ich zakup na pewno powinny się zdecydować osoby, które lubią gotować i cenią sobie zdrową, lekką kuchnię. Sprawdzą się one też w kuchni osób, które muszą przestrzegać ścisłą dietę, a nie chcą codziennie spędzać w kuchni kilku godzin na przygotowywanie i pilnowanie gotowanych potraw. I na pewno sprawdzą się w domu, w którym są małe dzieci – ich odpowiednie żywienie ma bowiem wpływ na prawidłowy rozwój.
Więcej na ten temat można też przeczytać TUTAJ.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz