Coraz częściej zwracamy uwagę na to, jak odżywiamy się my i nasi bliscy. Starannie dobieramy produkty spożywcze, analizując ich skład i kaloryczność. Ale czy równie dużą uwagę przykładamy do tego, w jakich naczyniach gotujemy? Okazuje się, że wybranie odpowiednich garnków może mieć niebagatelny wpływ na ostateczną jakość, smak i kaloryczność pożywienia. Przykładem mogą być naczynia Philipiak Milano i zastosowane w nich technologie wspierające zdrową kuchnię. Co warto o nich wiedzieć?
Philipiak Milano – z pasji do gotowania
Marki Philipiak chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Działa na polskim rynku szereg lat, skutecznie promując zdrową i lekką kuchnię. Jedną z metod na rozprzestrzenianie w naszych kuchniach zdrowego gotowania było stworzenie wyjątkowej linii naczyń Philipiak Milano. Misją twórców tych wyjątkowych naczyń było wprowadzenie na stałe do kuchni Polaków zdrowych nawyków żywieniowych.
Nie da się ukryć, że naszym życiem w dużej mierze rządzą przyzwyczajenia – także w kuchni. Jeśli przyzwyczailiśmy się do smażonych mięs, najpewniej łatwiej nam będzie wyjąć ulubioną patelnię i na szybki obiad przygotować smażone kotlety. Trzeba jednak pamiętać, iż smażone na oleju potrawy są ciężkostrawne, mogą więc powodować problemy z trawieniem, ponadto wpływają na podniesienie złego cholesterolu czy zwiększają ryzyko chorób układu krwionośnego. Aby więc tego uniknąć, a jednocześnie nadal czuć się pewnie w kuchni, stworzono garnki i patelnie marki Philipiak Milano, które umożliwiają smaczne i łatwe gotowanie oraz smażenie bez użycia tłuszczu! Jest to możliwe dzięki zastosowaniu akutermicznego dna, do którego nie przywiera żywność podczas smażenia. W ten sposób nadal możemy przygotowywać ulubione potrawy, ale w zdrowym i lekkim wydaniu. Potrawy przygotowywane w naczyniach Philipiak są smaczne, aromatyczne i bardzo zdrowe, dlatego bez obaw można je serwować całej rodzinie, także dzieciom.
Garnki Philipiak Milano umożliwiają także łatwe gotowanie na parze. Ta metoda przygotowywania warzyw i mięs dalece przewyższa zwykłe gotowanie w wodzie. Przede wszystkim, gotując na parze, zachowujemy wszystkie wartości odżywcze i witaminy w pożywieniu, a nie w wodzie. Poza tym warzywa gotowane na parze są wyraźnie bardziej aromatyczne, nie tracą koloru i są przyjemnie chrupiące. A jeżeli już musimy ugotować coś w wodzie, najlepiej zrobić to w małej ilości wody, by zachować jak najwięcej wartości odżywczych w jedzeniu. Garnki Philipiak Milano zapewniają odpowiednią cyrkulację pary wodnej i przez to umożliwiają gotowanie w małej ilości wody.
Gotuj funkcjonalnie i szybko!
Osobom, które mają wiele obowiązków i nie lubią spędzać w kuchni zbyt wiele czasu z pewnością spodoba się możliwość gotowania w systemie wieżowym. Garnki Philipiak Milano zaprojektowano w taki sposób, by umożliwiały nam jednoczesne gotowanie, smażenie i duszenie na jednym palniku. Dzięki temu szybko i sprawnie przygotujemy pełnowartościowy posiłek składający się z kilku elementów dla całej rodziny.
Marka Philipiak cieszy się wieloma dobrymi opiniami od zadowolonych Klientów. Jeśli stoisz przed decyzją o zakupie garnków i zależy Ci na wybraniu czegoś sprawdzonego, wejdź na stronę https://www.philipiakmilano.pl/topmenu-opinie i zapoznaj się z opiniami użytkowników produktów marki Philipiak. Z pewnością pomogą Ci podjąć dobrą decyzję!
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz